0

К ейли Хъмфрис е големият победител в надпреварата в бобслея на монобоб. Тя  триумфира на игрите в Пекин 2022 и спечели общо трети златен медал в своята кариера. Хъмфрис се превърна в първата в историята победителка на единичен боб. Тя печели златни медали на двоен боб във Вакнувър и Сочи, има и един бронзов медал от Пьончан.

По-любопитният факт обаче е, че Хъмфрис, която е родена в Калгари, е печелила предишните си отличия за Канада. Тя се превърна в първата жена със злато на зимни олимпийски игри за две различни държави. 
През 2018 година състезателката се оттегля от националния отбор на своята страна. Тогава тя споделя, че е била психически тормозена и вербално обиждана от треньора на канадския тим Тод Хейс. Хъмфрис избира да се състезава за Съединените щати. 

„Избрах една нация и тя също ме избра. Тази титла е по-емоционална за мен. Въпреки че всички участия на олимпиади са трудни, аз трябваше да направя избор да се оттегля от моята родна страна. Трябваше да се боря. Имаше много хора, които се опитваха да ми попречат. Минах през много препятствия, за да стигна дотук“, заяви Хъмфрис. 

На второ място завърши Елана Майърс Тейлър (САЩ), а трета финишира канадката Кристин де Бруин.